Maraton YO UHF-SHF

Post Reply
yo8rhm
Posts: 7
Joined: Wed Jul 10, 2019 7:10 am

Maraton YO UHF-SHF

Post by yo8rhm » Sun Mar 29, 2020 7:47 pm

In ultima vreme au aparut din ce in ce mai multe echipamente in banda de 23cm, urmate de cele in banda de 13cm iar in curand vor fi si cele pentru banda de 6cm, si cine stie poate in viitor si pentru banda de 3cm. Astfel, a aparut necesitatea (si la cererea unor radioamatori) ca in afara de traficul obisnuit sa fie organizate si concursuri periodice pentru aceste benzi. Cu atat mai mult cu cat vecinii nostri au mai demult asemenea concursuri in benzile SHF si deci vom avea cu cine lucra.

Din dorinta de a completa cu aceste benzi Maratonul YO lansam din luna aprilie concursul Maraton YO UHF-SHF, dedicat anul acesta benzii de 23cm, urmand ca in functie de interesul manifestat sa fie introduse, incepand cu anul viitor, si alte benzi. Concursul se va desfasura in paralel (aceleasi date si intervale orare) cu Maratonului YO VHF-UHF, fiind o oportunitate pentru cei care au echipamente in mai multe benzi de a lucra in ele sau sa se dedice unei singure benzi.

Pagina unde puteti gasi regulamentul, si va rog sa-l cititi bine pentru ca sunt cateva diferente in ceea ce priveste arbitrarea concursului, este aici, si va beneficia de suportul platformei vhfdx.ro pentru incarcarea si arbitrarea automata.

Prima etapa a concursului Maraton YO UHF-SHF va avea loc in luna aprilie 2020.
Sper sa ne auzim in banda si sa avem parte de propagare cat mai buna!
Last edited by yo8rhm on Fri Apr 17, 2020 9:01 am, edited 3 times in total.

yo8rhm
Posts: 7
Joined: Wed Jul 10, 2019 7:10 am

Re: Maraton YO UHF-SHF

Post by yo8rhm » Fri Apr 17, 2020 6:27 am

Nu uitați, prima rundă a Maratonului YO UHF-SHF se desfășoară duminică 19 aprilie 2020, între 07:00 și 11:59 UTC. Vă rugăm să faceti cunoscut și celorlalți acest nou Maraton! Regulamentul îl gasiti aici https://www.vhfdx.ro/index.php/yo-shf-marathon/ și pagina de incărcare a logului https://www.vhfdx.ro/index.php/yo-shf- maraton / log-upload /

Cu toții știm că în această perioadă iesirile în /P nu sunt posibile dar îi invit pe cei care au echipament și pot lucra din locația unde sunt izolați sa participe la acest Maraton. Chiar și cei care nu au conditii (mă număr și eu printre ei) au posibilitatea să-și testeze echipamentul si cine știe, poate vor avea surpriza de a realiza ceva la care nici nu se gandeau. Este timpul experimentelor! Așadar, Experiment or die! :D
73 și succes in concurs!

yo8rhm
Mugurel

yo8rhm
Posts: 7
Joined: Wed Jul 10, 2019 7:10 am

Re: Maraton YO UHF-SHF

Post by yo8rhm » Mon Apr 27, 2020 11:03 am

Tinand cont de conditiile in care s-a desfasurat prima etapa a Maratonului YO SHF, in care majoritatea participantilor au fost nevoiti sa stea izolati acasa si doar cei care au avut o antena (fie ea si verticala) au putut lucra in concurs, a aparut clasamentul pentru aceasta etapa. Numarul statiilor nu este mare, din motivul deja expus mai sus, dar este un inceput iar odata cu ridicarea interdictiei de circulatie numarul statiilor participante va creste. Restrictiile se simt si in clasamentele vecinilor, ca exemplu 9A Activity unde sunt primite loguri de la 19 statii din care 7 sunt YO.

Deci, rezultatele https://www.vhfdx.ro/index.php/ro/ma...zultate-etapa/

yo8rhm
Mugurel

yo8rhm
Posts: 7
Joined: Wed Jul 10, 2019 7:10 am

Re: Maraton YO UHF-SHF

Post by yo8rhm » Fri May 15, 2020 12:14 pm

In acest weekend (duminica), in paralel cu alte concursuri, se va desfasura etapa a doua a Maraton YO UHF-SHF in banda de 1296MHz la care va invit sa luati parte. Spre deosebire de prima etapa conditiile vor permite iesirea in /P, ceea ce cred ca va face sa creasca numarul statiilor participante. Statiile din jur ne asteapta!
Voi fi prezent din locatia de concurs obisnuita si pe chat-ul on4kst in sectiunea microunde.
La trminarea concursului nu uitati sa trimiteti logurile la adresele din sectiunea CALENDARUL COMPETITIILOR IN UUS 2020 de pe http://concursuri.uus.ro/.
Pentru Maraton YO UHF-SHF logurile se vor incarca la adesa https://www.vhfdx.ro/index.php/ro/ma...hf/log-upload/ Regulamentul pentru cei care nu-l cunosc inca aici https://www.vhfdx.ro/index.php/ro/maraton-yo-shf/

yo8rhm
Mugurel

Post Reply