Diplome si Trofee

Pentru obtinerea diplomelor sunt valabile QSO dupa 01.01.1950
Diplomele pot fi obtinute pe moduri de lucru, benzi sau anual
Fiecare diploma costa 5 lei pentru statiile din Romania sau 7 IRC/7$/5Euro pentru statiile din afara Romaniei
Pentru INFO: frr@hamradio.ro

Diploma YO-DX C award

Aceasta diploma s-a instituit pentru cei care reusesc sa prezinte dovezi ca au realizat legaturi cu statii membre ale clubului de performanta a radioamatorilor din YO - YO DX Club
Diploma se elibereaza astfel:
YO 10 QSO EU 5 QSO DX 2 QSO


Diploma ROMANIA award

Aceasta diploma s-a instituit pentru cei care reusesc sa prezinte dovezi ca au realizat legaturi in US cu 30 statii YO, din districte YO, câte una din judete diferite, inclusiv cu Bucuresti, capitala României. Intre acestea trebuie sa se regaseasca toate cele 8 districte radio YO2-YO9.
În UUS sunt necesare legaturi: 20 statii YO/ 6 districte, câte una din judete diferite.
Daca se prezinta confirmari din toate judetele tarii se poate obtine diploma ROMANIA master.
AB/Alba/YO5; AR/Arad/YO2; AG/Arges/YO7; BC/Bacau/YO8; BH/Bihor/YO5; BN/Bistrita-Nasaud/YO5; BT/Botosani/YO8; BR/Braila/YO4; BV.Brasov/YO6; BZ/Buzau/YO9; CL/Calarasi/YO9; CS/Caras-Severin/YO2; CJ/Cluj/YO5; CT/Constanta/YO4; CV/Covasna/YO6; DB/Dâmbovita/YO9; DJ/Dolj/YO7; GL/Galati/YO4; GJ/Gorj/YO7; GR/Giurgiu/YO9; HD/Hunedoara/YO2; HR/ Harghita/YO6; IF/Ilfov/YO3, IL/Ialomita/YO9; IS/Iasi/YO8; MM/Maramures/YO5; MH/Mehedinti/YO7; MS/Mures/YO6; NT/Neamt/YO8; OT/Olt/YO7; PH/Prahova/YO9; SJ/Salaj/YO5; SM/Satu Mare/YO5; SB/Sibiu/YO6; SV/Suceava/YO8; TR/Teleorman/YO9; TM/Timis/YO2; TL/Tulcea/YO4; VS/Vaslui/YO8; VL/Vâlcea/YO7; VN/Vrancea/YO4 ; B(BU)/Bucuresti/YO3Diploma BUCURESTI award

Aceasta diploma s-a instituit pentru cei care reusesc sa prezinte dovezi ca au realizat legaturi cu 10 statii din Bucuresti, capitala României.

Diploma BUCURESTI JUBILIAR award
Aceasta diploma s-a instituit pentru cei care reusesc sa prezinte dovezi ca au realizat legaturi cu 5 statii din Bucuresti, capitala României anual între 1-31 Decembrie.
Pentru aceasta diploma cererile trebuie trimise pîna la 31 martie, anul urmator.


Diploma BUCURESTI 550
Diploma se elibereaza celor care au lucrat in perioada 12-20 septembrie 2009 cu statii bucurestene realizand 5 puncte. Fiecare legatura cu statiile respective confera cate un punct. Statia speciala YR550BU confera doua puncte. Cei care au realizat conditiile pe benzi diferite sau moduri de lucru diferite pot solicita o diploma separata. Daca se realizeaza mai multe puncte, pentru fiecare 5 puncte suplimentare se poate obtine o bulina de performanta. Bulinele nu costa in plus. Bulina va fi un sticker aplicat din tipar pe diploma de baza care este preluata din seria diplomelor Bucuresti. Cererile insotite de un plic C4 autoadresat si timbrat corespunzator, impreuna cu suma de 5 lei se trimit la YO3JW, Fenyo Stefan, CP 19-43, 033210 Bucuresti 19 pana la data de 20 octombrie 2009 De asemenea cei care au realizat 10 legaturi cu Bucurestiul pot solicita separat diploma "Bucuresti", de baza.Diploma "Bucuresti 555"

Cu ocazia implinirii a 555 ani de la prima mentionare documentara a Bucurestiului se confera diploma "Bucuresti 555".
Pentru obtinerea ei este necesar ca in perioada 20 septembrie 2014 - 20 septembrie 2015 sa se realizeze legaturi radio cu statii din Municipiul Bucuresti.(in principal YO3, dar sunt si alte statii in Bucuresti cu alte cifre sau chiar indicative speciale!!)
Fiecare legatura radio confera cate un punct/banda si/sau mod de lucru(CW, PH, RTTY, PSK, alte DG - o singura categorie: JT65, ROS, Olivia, Hell, etc)
Legaturile realizate in perioada "Concursului Bucuresti 2015" se coteaza cu 2 puncte
Se poate lucra in orice banda autorizata. Nu sunt valabile legaturile prin repetoare fara sau cu acces echolink.
In aceasta perioada vor fi active si indicative speciale, YO555BU, YP555BU, YQ555BU si YR555BU.
Diploma se elibereaza in patru clase:
Clasa "Novice" - este necesar un total de 50 puncte;
Clasa "Standard" - este necesar un total de 100 puncte;
Clasa "Avansat" - este necesar un total de 250 puncte;
Clasa "Extra" - este necesar un total de 500 puncte;
Cererile se pot trimite pana cel tarziu 01.12 2015.
Statia care sfarsitul perioadei va avea punctajul cel mai mare va primi un trofeu special.
Diplomele se elibereaza gratuit in format electronic. In cazul in care se doreste tiparita se va achita suma de 5 lei pentru statiile YO sau 5 Euro pentru cele din afara YO.
Cererile se vor trimite prin posta la: C.P. 22-50, Bucuresti, Romania sau electronic la adresa de e-mail: yo555bu@hamradio.ro
Statiile din Bucuresti care vor realiza QSO in aceasta perioada sunt rugate sa trimita logurile in format ADIF la adresa de e-mail: frr@hamradio.ro
Statiile din Bucuresti, care vor trimite logurile cu legaturi realizate in aceasta perioada, vor primi o diploma speciala.


Diploma YO-AD all districts award
Aceasta diploma s-a instituit pentru cei care reusesc sa prezinte dovezi ca au realizat legaturi cu statii YO din zonele radio din România (YO2-YO9)
Diploma se elibereaza în trei clase, astfel:
       Zona 15,16,20 14,17,21,33,34 altele    UUS 
Clasa I cate 10 QSO/8 zone 8 QSO/8 zone  3 QSO/8 zone 1 QSO/4 z 
Clasa a II-a  6/6     6/4       2/6      1/3
Clasa a III-a  3/3     3/2       3/1      1/2Diploma YO-AM Alma Mater award
Aceasta diploma s-a instituit pentru cei care reusesc sa prezinte dovezi ca au realizat legaturi cu statii YO din diferite localitati cu centre mari universitare din România.
Diploma se elibereaza astfel:
Statiilor   Puncte  Puncte acordate in functie de     
din zona   necesare  banda unde s-a realizat QSO 
           Banda 3,5 7  14  21 28 WARC UUS
15,16,20     30     5  1  1  4  8  8   5
14,15,21,33,34  20     6  2  1  3  6  6   10
Altele      10     8  3  1  2  4  4   15

Localitatile cu centre universitare mari: Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta, Oradea, Baia Mare, Ploiesti, Sibiu, Bacau, Pitesti, Galati, Suceava, Petrosani, Hunedoara, Târgu Mures, Craiova, Resita.


Diploma YO-BZ Balkans Zone award
Aceasta diploma s-a instituit pentru cei care reusesc sa prezinte dovezi ca au realizat legaturi cu statii din zona Balcanilor.
Diploma se elibereaza în trei clase, astfel:
Clasa  I  US 24 QSO din 18 districte din 5 tari din Balcani+ 6 zone din YO   UUS: 3+YO
Clasa a II-a US 21 QSO din 15 districte din 4 tari din Balcani+ 6 zone din YO   UUS: 2+YO
Clasa a III-a US 18 QSO din 12 districte din 3 tari din Balcani+ 6 zone din YO   UUS: 1+YO
Tarile din Balcani sunt: LZ, SV, SV5, SV9, SV/A, E7, TA(Europa), YO, YU, 4O, Z3, ZA.


Diploma YO-DC Double call award
Aceasta diploma s-a instituit pentru cei care reusesc sa prezinte dovezi ca au realizat legaturi cu 26 statii care au în indicativ litere duble în sufix de la AA la ZZ.
Pentru YO sunt necesare minim 8 statii YO; pentru Europa, 5 statii YO; pentru DX, 2 statii YO. Statiile cu trei litere conteaza daca au doua litere identice alaturate: AAT sau CCZ.


Diploma YO-DR Danube river award
Aceasta diploma s-a instituit pentru cei care reusesc sa prezinte dovezi ca au realizat legaturi cu statii care sunt în tarile strabatute de Dunare - DL, OE, OM, HA, 9A, YU, LZ, YO, ER, UR .
Sunt necesare câte 3 QSO cu fiecare, iar din YO sunt necesare 5 QSO. Din total, minim trei QSO trebuie sa fie cu orase de pe malurile Dunarii.
În UUS sunt necesare 3 tari din care una YO.


Diploma YO-LC Large cities award
Aceasta diploma s-a instituit pentru cei care reusesc sa prezinte dovezi ca au realizat legaturi cu statii din marile orase ale României.
Diploma se elibereaza în trei clase, astfel:
 
Clasa  I   EU: 30 orase DX: 20 orase UUS: 10 orase
Clasa a II-a EU: 20 orase DX: 10 orase UUS  8 orase
Clasa a III-a EU: 10 orase DX:  5 orase UUS  6 orase

Marile orase sunt:
 YO2: Arad, Deva, Hunedoara, Petrosani, Resita, Timisoara; 
 YO3: Bucuresti;
 YO4: Braila, Constanta, Focsani, Galati, Tecuci, Tulcea;
 YO5: Alba Iulia, Baia Mare; Bistrita, Cluj-Napoca, Dej, Oradea, Satu Mare, Sighetu Marmatiei, Zalau;
 YO6: Brasov, Medias, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Sibiu, Sfântu-Gheorghe, Târgu-Mures;
 YO7: Craiova, Pitesti, Ramnicu Valcea, Slatina, Tbrgu Jiu, Drobeta Turnu-Severin;
 YO8: Bacau, Bârlad, Botosani, Iasi, Onesti, Piatra-Neamt, Roman, Suceava;
 YO9: Alexandria, Buzau, Calarasi, Giurgiu, Ploiesti, Slobozia, Târgoviste, Turnu-Magurele:Diploma YO-CM Chess Mate award
Aceasta diploma s-a instituit pentru cei care reusesc sa prezinte dovezi ca au realizat legaturi cu 64 statii din care minim 8 din România, astfel:
Pe rândul orizontal al tablei de sah se completeaza cu opt statii YO lucrate. În fiecare casuta, pe verticala, se completeaza cu alte :apte indicative (YO sau nu) care în sufix au cel putin una din litere comuna, aceeasi, cu cea din sufixul statiei YO din prima casuta.
De exemplu: prima statie listata este YO3KAA, litera de cheie fiind K, urmatoarele fiind în indicativele de pe verticala: JA1KKZ, DL1KP, W5IK, YO6KBM, HA8AK, LZ1KWT, I1KKK.
Daca statiile YO din primul rând sunt membre ale YO DX Club se poate cere:
Diploma YO-CM- master award
În acest caz, primul rand sunt membrii YO DX Club ; pe verticala, se poate folosi si acelasi membru YO DX Club, dar lucrat în benzi diferite.


Diploma YO-NC Namesake Call Award
Aceasta diploma s-a instituit pentru cei care reusesc sa prezinte dovezi ca au realizat legaturi cu 5 statii diferite care au acelasi sufix cu cel propriu.
Statiile cu sufix din trei litere au nevoie de numai 3 legaturi cu statii diferite.


Diploma YO-5 on 5 Award
Aceasta diploma s-a instituit pentru cei care reusesc sa prezinte dovezi ca au realizat legaturi cu 5 continente, altele decât cel propriu, în cinci benzi diferite


Diploma YO-100, YO-200, YO-300..... award
Aceasta diploma s-a instituit pentru cei care reusesc sa prezinte dovezi ca au realizat legaturi cu 100, 200, 300, ... statii diferite din România.


Diploma YO-2x2; YO-4 x 4; YO-6 x 6; YO-10 x 10; YO-12 x 12; YO-15 x 15; YO-17 x 17; YO-20 x 20; YO 30 x 30; YO-40 x 40; YO-80 x 80; YO-160 x 160: awards
Aceasta diploma s-a instituit pentru cei care reusesc sa prezinte dovezi ca au realizat legaturi cu statii din România, câte 2;4;6;10;12;15;17;20;30;40; 80;160 pe fiecare din benzile respective


Diploma YO-20Z zone 20 award
Aceasta diploma s-a instituit pentru cei care reusesc sa prezinte dovezi ca au realizat legaturi cu statii din zona 20, inclusiv cu una statie YO.
Diploma se elibereaza în trei clase, astfel:
      zona 15,16,20 14,17,21,33,34 altele   UUS
Clasa  I    10 tari   8 tari    6 tari   3 tari+YO 
Clasa a II-a   8      6       4     2   +YO
Clasa a III-a  6      4       2     1   +YO

Tarile din zona CQ 20 sunt: 4X, 5B, E4, JY, LZ, OD, SV, SV5, SV9, SV/A, TA, YK, YO, ZC4


Diploma YO-25M 250 meridian award
Aceasta diploma s-a instituit pentru cei care reusesc sa prezinte dovezi ca au realizat legaturi cu statii din tarile traversate de meridianul 25 Est, inclusiv cu una statie YO.
Diploma se elibereaza în trei clase, astfel:
             US       UUS
 Clasa  I       12 tari   3 tari + YO
 Clasa a II-a      8 tari   2 tari + YO
 Clasa a III-a     5 tari   1 tara + YO

Tarile de pe meridianul 25 Est sunt: LA, OH, ES, YL, LY, EU, UR, YO, LZ, SV, SV9, 5A, SU, ST, Z8, TL, 9Q, 9J, V5, A2, ZS


Diploma YO-45P 450 Paralell award
Aceasta diploma s-a instituit pentru cei care reusesc sa prezinte dovezi ca au realizat legaturi cu statii din tarile traversate de paralela 45 Nord, inclusiv cu una statie YO.
Diploma se elibereaza în trei clase, astfel:
             US      UUS
 Clasa  I       8 tari  3 tari + YO
 Clasa a II-a      6 tari  2 tari + YO
 Clasa a III-a     5 tari  1 tara + YO

Tarile de pe paralela 45 Nord sunt: YO, YU, E7, 9A, I, F, VE, W, JA, UA0, BY, JT, UN, UK, UA, UR


DIPLOMA "ALFABET"
Aceasta diploma s-a instituit pentru cei care reusesc sa prezinte dovezi ca au realizat legaturi cu statii care au in cuprinsul indicativului, in aceeasi pozitie, literele alfabetului latin, din care minim una din YO.
LZ2AZ   WA1DSF
YO2BAK  DB8TC
SP5CAH  DC5DG
DL2DAN  PD2AAS
F6FAZ   OF1A
....   ....Regulament diploma IARU - 90
Cu ocazia aniversarii a 90 de ani de la infiintarea IARU in 1925, Federatia romana de radioamatorism instituie diploma "IARU - 90".
In acest an se implinesc 77 de ani de cand Romania este membra IARU
Pentru obtinerea acestei diplome sunt necesare obtinerea a minim 100 puncte
Statiile care in 2015 vor avea ca sufix "IARU" vor acorda cate 10 puncte o singura odata indiferent de banda sau modul de lucru folosit. Este necesar ca cel putin una dintre ele sa fie din Romania.(YO90IARU,YP90IARU,YQ90IARU,YR90IARU)
Orice alta statie din Romania lucrata in 2015 acorda 1 punct o singura data indiferent de banda sau modul de lucru folosit.
Pentru fiecare 100 de puncte suplimentare se poate obtine o diploma de clasa superioara.
Cererile se vor trimite la IARU-90@hamradio.ro pana cel mai tarziu 15 ianuarie 2016
Diploma in format electronic este gratuita. Diploma solicitata tiparita va costa 5 lei pentru YO sau 5 euro pentru alte destinatii.