Arhiva‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

Gala Laureatilor - un reportaj de Nick Stan

postat 28 ian. 2015, 14:52 de Adrian Mocanu   [ actualizat la 28 ian. 2015, 14:56 de Cristian Simion ]
Gala Laureaților 2014 a  Federației Romane de Radioamatorism  s-a desfășurat sâmbăta 24 ianuarie 2015 la sediul Ministerului Tineretului si Sportului, in sala "Nadia Comaneci" de la etajul 8. Avand in vedere ca aceasta acțiune a F.R.R. a fost mediatizata din timp, atât pe site-ul FRR, la emisiunile săptămânale de QTC si prin invitațiile adresate cluburilor, sala a fost arhiplina. 

In aceasta frumoasa zi de 24 ianuarie, zi de mare sărbătoare naționala a romanilor, au fost prezenți la gala, alături de conducerea oficiala a FRR si a multor membrii din Consiliul de Administrație, reprezentanții principalelor cluburi precum si radioamatori juniori, seniori si veterani ai radioamatorismului din Romania. 
FRR a cautat sa faca toate eforturile pentru a asigura o reusita a acestei actiuni, in aceasta zi de sărbătoare pentru toți romanii. Au participat, pe lângă cei invitati, si alti radioamatori sau admiratori, Gala Laureaților 2014 fiind un moment de sarbatorire a celor care au adus rezultate deosebite la competițiile internaționale si naționale din anul 2014. 

Au fost acordate diplome de merit, de excelenta si de onoare, medalii, cupe, tricouri, sepci, in aplauzele celor prezenti. Au fost onorate cu unele din aceste diplome unele  instituții si personalități care au sprijinit, de-a lungul timpului sau in ultima vreme, dezvoltarea radioamatorismului romanesc. 

Remarcam intalnirea intre generatii, un elev de 9 ani si o fetita de 7 ani, alaturi de nume recunoscute precum dl.Mihaescu Ilie si dl. Capraru Vasile.

Seful Directiei Comunicații si Informatica din Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, prezent pe tot parcursul galei, a preluat distinctiile pentru aceasta instituție si pentru Ministerul de Interne. Au mai fost acordate diplome unor demnitari din Ministerul Tineretului si Sportului, Comitetul Olimpic Sportiv Roman, din cadrul  ANCOM si din Serviciul de Telecomunicații Speciale, toate aceste institutii sprijinind constant radioamatorismul romanesc. 

Prezentarea si difuzarea revistei FRR a fost un alt punct de atractie pentru participanti, care au vazut ca in parteneriat cu  Asociatia Presei Sportive din Romania (presedinte Dumitru Graur), se editeaza si relanseaza  o revista apreciata de-a lungul anilor in randul radioamatorilor. Malitios, cineva a spus ca multi radioamatori au cerut sa reapara revista, solicitare justificata, insa acum unii dintre ei nu au binevoit sa o achizitioneze. O revista specifica si specializata care nu se difuzeaza, cu prioritate, in randul radioamatorilor, rezista foarte greu pe piata presei scrise.

Au fost evidentiati si premiati domnii Burducea  Ovidiu si Lovas Ferencz, maestrii ai sportului, care au participat la 3 expeditiile internationale de radioamatorism in Sultanatul Brunei, in Bangladesh si in Madagascar, amandoi facand cinste culorilor tarii, steagul Romaniei fiind abordat si cunoscut la distante si in locuri care vor ramane repere in istoria radioamatorismului romanesc. 
Momentul culminant al Galei a fost decernarea titlurilor de cei mai buni sportivi pe discipline sportive in anul 2014, prilej cu care s-au realizat fotografii si filmari, care, dupa prelucrare, au fost puse la dispozitia FRR pentru a fi vizionate si de restul radioamatorilor din tara sau strainatate. 

Au fost desemnati sportivul anului urmatorii 
1. UNDE SCURTE  PITIGOI IONUT  indicativ YO9WF
2. UNDE ULTRASCURTE NEGRU CRISTIAN indicativ YO3FFF
3. TELEGRAFIE VITEZA : MANCAS ALEXANDRU indicativ YO8TTT si MANEA JANETA indicativ YO3RJ
4. Radio-orientare:  BABEU ALEXANDRU indicativ YO9ITW si BILAN MARIA indicativ YO2-035/CS
7. CREATIE TEHNICA : MAXIM GHEORGHE indicativ YO8RLK

Interesant a fost faptul, discutat  in particular, dupa festivitate, cu președintele FRR,  ca unul dintre noi, fotoreporterii implicați in aceasta actiune, cunoaște alfabetul Morse din perioada stagiului militar indeplinit la Pitesti, in urma cu peste 25 de ani, unde a obtinut clasa a I-a.

Președintele si vicepreședintele FRR, Neacsu Constantin respectiv Burducea Ovidiu, au condus activitatile cuprinse in programul Galei Laureatilor 2014 impreuna cu secretarul general Mitrut Marius.

Din constarile personale precum si din comentariile unor participanti, la finalul galei, concluzia generala a fost ca aceasta Gala a Laureatilor FRR a fost o frumoasa reusita care trebuie continuata si pe viitor, in beneficiul acestui frumos si interesant sport sau pasiune.

A consemnat  NICK STAN.