Arhiva‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

Gala Campionilor FRR 2014

postat 28 ian. 2015, 12:49 de Adrian Mocanu   [ actualizat la 28 ian. 2015, 13:13 de Cristian Simion ]
La sediul Ministerului Tineretului și Sportului s-a desfășurat, sâmbătă, Gala Laureaților Federației Române de Radioamatorism, în prezența președintelui și vicepreședintelui FRR, Neacșu Constantin, respectiv Burducea Ovidiu, care au condus festivitățile împreună cu secretarul general Mitruț Marius.

Un număr mare de radioamatori au fost onorați cu diplome de merit, de excelență sau de onoare, în aplauzele celor prezenți. Este de menționat faptul că la gală au participat domnii Căpraru Vasile, de 83 de ani și Mihăescu Ilie, de 80 de ani, nume de referință în radioamatorismul românesc, care au fost aplaudați pentru întreaga lor activitate.

Cel mai tânăr radioamator prezent și premiat este un elev de 9 ani de la Palatul Național al Copiilor. Totodată, au fost recompensate principalele cluburi care au secții de radioamatorism afiliate la federație și care au contribuit la alcătuirea loturilor naționale care au cucerit importante medalii de aur, argint sau bronz la campionatele mondiale, europene sau sud-europene în acest domeniu.

FRR a mai acordat un număr important de diplome, având în vedere și activitatea specifică de utilitate publică și parteneriatul cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, unor demnitari din Ministerul Tineretului și Sportului precum și din cadrul Ministerului de Interne, ANCOM și Serviciul de Telecomunicații Speciale, instituții care sprijină constant radioamatorismul românesc, precum și câtorva companii care sponsorizează acest sport.

Gala Laureaților a culminat cu decernarea şi premierea sportivului anului 2014 pentru fiecare disciplină. Au fost desemnați următorii sportivi: Pițigoi Ionuț la Unde Scurte, Negru Cristian la Unde Ultrascurte, Mancaș Alexandru și Manea Janea la Telegrafie Viteză, Babeu Alexandru și Bilan Maria la Radio-orientare și Maxim Gheorghe la Creație Tehnică.