Arhiva‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

Echipa națională a României de telegrafie viteză

postat 25 sept. 2016, 03:18 de Adrian Mocanu   [ actualizat la 25 sept. 2016, 03:18 de Cristian Simion ]
S-au încheiat Campionatele Mondiale de telegrafie viteza Igalo - Muntenegru 2016. O competiție extrem de dificila. De la an la an cresc performantele. S-au depășit 2 recorduri mondiale de către Belarus. Aceste recorduri ne obliga sa ținem pasul cu înalta performanta. Chiar dacă am avut 2 sportivi romani care au bătut 2 recorduri naționale, performanta lor a fost de locul 2 mondial, Mancaș Alexandru fiind depășit la Morse Runner de reprezentantul Serbiei, iar Ene Diana fiind depășită de reprezentanta Rusiei.
În ultima zi de competiție am mai obținut 4 medalii la individual, 2 de argint si 2 de bronz, plus medalia de bronz pe echipe. Astfel, Manea Janeta o medalie de argint și una de bronz, Neagu Teodora medalie de argint si Coca Pavlic Alexandru o medalie de bronz.
În clasamentul pe națiuni, Romania a obținut locul 3, atât la echipe cât și după numărul de medalii obținute la individual, adică un total de 26, după reprezentativele Belarusului și Rusiei.
Palmaresul de 27 de medalii se compune din 26 de medalii la individual și una la echipe, astfel: 3 medalii de aur, 9 de argint și 15 de bronz.
Un rezultat excelent.
Mulțumim tuturor celor care au contribuit la obținerea acestor rezultate, sportivilor din fotografia atașata, cluburilor care au pregătit acești minunați sportivi, CSTA București, CSM Iași, CSTA Suceava, Petrolul Ploiești si Ceahlăul Piatra Neamț.
Acum gândul ne poarta către drumul de întoarcere acasă, dar mai ales către viitoarele Campionate Mondiale ce se vor desfășura în Ungaria în perioada 13-17 septembrie 2017.

Din Muntenegru,
antrenor Gh. Paisa / YO8WW