Arhiva‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

Decembrie – Luna YOTA 2014

postat 23 nov. 2014, 02:31 de Adrian Mocanu   [ actualizat la 24 nov. 2014, 15:01 de Cristian Simion ]
Buletinul v1.0

După succesul evenimentelor Luna Decembrie și, respectiv, al celor din cadrul YOTA Summer, este timpul pentru noi aventuri! Pe întreaga durată a lunii decembrie, în mai multe țări vor fi active stații cu sufixul YOTA. Ideea de bază este de a oferi tinerilor șansa de a ”sparge gheața” în domeniul traficului radio. Așa cum s-a constatat de-a lungul anilor, grupul YOTA are o creștere rapidă și în fiecare săptămână tot mai mulți tineri cer să participe la activitățile YOTA. Să popularizăm activitățile YOTA, dând astfel ocazia tinerilor să ni se alăture!

DATA
1 decembrie 2014, ora 00.00 UTC – 31 decembrie 2014, ora 23.59 UTC

INDICATIVE
Fiecare țară poate avea alocate maximul 2 stații cu sufix YOTA. Dacă nu se pot autoriza stații cu sufixul special YOTA, se poate folosi indicativul de apel, urmat de ”/YOTA”.
Aceste detalii trebuie expediate prin e-mail către Lisa, PA2LS sau Tommy, ON2TD. Indicativele vor fi popularizate pe site-ul YOTA și în buletinele de informații. Indicative primite până în prezent:
A43YOTA
GI14YOTA
GW14YOTA
GD14YOTA
GM14YOTA
LX..YOTA
OM9YOTA
OM14YOTA
ON4YOTA
PA6YOTA 
YO0YOTA

BENZI/MODURI DE LUCRU
E permisă orice combinație de bandă/mod de lucru. Activitatea YOTA NU este un concurs hamradio, scopul acesteia fiind de a atrage cât mai mulți tineri în eter în această lună.

QSL & QRZ.com
QSL manager – Brany, OM2FY
QSL-urile vor fi pe un model comun tuturor stațiilor și vor fi expediate via bureau de către OM2FY. Pe verso-ul QSL-ului vor fi informații despre YOTA și datele QSO-ului.

LOGURI
Doar în format ADIF! Logurile vor fi trimise la adresa qsl@ham-yota.com, până la 10 ianuarie 2015. Fișierele log vor fi de forma indicativ + săptămâna lunii. Exemplu: ON4YOTA-1.adi, ON4YOTA-2.adi, etc.
Vor fi oferite teme comune pentru paginile stațiilor YOTA pe site-ul QRZ.com, care pot fi completate cu datele particulare fiecărei stații în parte. QSL managerul va fi specificat ca OM2FY

DIPLOME
Vor fi disponibile diplome pentru stațiile care efectuează legături cu stațiile YOTA.
Award manager este Bjorn, ON9CFG. Diplomele vor fi pe diferite clase. Bronze-Silver-Gold-Platinum. Diplomele pot fi solicitate și de stațiile SWL. Macheta diplomei este pe ultima pagină a materialului, împreună cu informații și regulile de obținere a diplomelor.

SKED
Vor fi efectuate SKED-uri, organizate de către echipa YOTA. Voluntarii sunt bineveniți!

IMPORTANT
În traficul radio, indicativele NU vor fi apelate după ultimele 2 litere din sufix. Indcativele vor fi transmise COMPLET, cu respectarea DX CODE OF CONDUCT (www.dx-code.org).

FOTOGRAFII ȘI ARTICOLE
Trimiteți fotografiile și articolele/comentariile voastre! Acestea vor fi publicate pe www.ham-yota.com.

FINANȚARE
Căutăm sponsori care doresc să sprijine activitatea noastră. Donațiile vor fi utilizate pentru acoperirea costurilor generate de imprimarea QSL-urilor. Pentru detalii, scrieți la december@ham-yota.com.

COORDINATORI
Lisa, PA2LS – pa2ls@iaru-r1.org
Tommy, ON2TD – on2td@ham-yota.com
Căutăm și alți coordonatori! Pentru detalii, trimiteți un e-mail la december@ham-yota.com până pe 24 noiembrie 2014.

Din România vor participa următoarele stații: YO2KAC, YO2KQB, YO2KQK, YO2KBY, YO2KJI, YO3KPA, YO3KAA, YO8KGB, YO8KGZ, YO8KUU, YO9KAG, YO9KXR

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina dedicata lunii Decembrie.