Arhiva‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

Exercitiu tactic alaturi de ISU Arges

postat 21 mai 2015, 06:49 de Adrian Mocanu   [ actualizat la 21 mai 2015, 06:49 de Cristian Simion ]
Urmare a invitatiei oficiale adresata FRR de catre Seful ISU Arges, presedintele FRR Neacsu Constantin YO3IRC, secretarul general Mitrut Marius YO3CZW si Preoteasa Augustin YO7AQF presedinte comisie UUS, membru in CA al FRR, au fost prezenti la data de 19 mai 2015 la Campulung Muscel si in com. Valea Mare, judetul Arges.

Aici a avut loc un amplu exercitiu tactic de stingere incendiu montan, cu participarea unor importante forte si mijloace materiale. Bazele operationale pentru echipajele aero (o drona cu transmisie video HD si elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie) au fost cele 2 stadioane ale CS Campulung Muscel si stadionul de fotbal al comunei Valea Mare. Aici au fost instalate Punctul de Comanda, Sectia Operatiuni, Comunicatii, Medicala-Triaj Raniti, Auto si Logistica.
La acest exercitiu, pe linie de radiocomunicatii, tema a fost de cooperare cu radiomatorii locali care, folosind echipamente si frecvente proprii, suplinesc, in cazuri speciale, lipsa legaturilor radio ale unitatilor participante. Printr-o mobilizare si implicare deosebita, radioamatorii argeseni participanti au reusit ca din toate zonele exercitiului, inclusiv din elicopter, sa transmita ordinele si dispozitiile conducatorului exercitiului. Repetorul instalat pe varful Maţau a functionat ireprosabil. Retele radio proprii ale fortelor implicate au fost in rezerva. Pe toata durata aplicatiei a fost folosita doar reteaua de radioamatori. Aplicatia a inceput cu alarmarea structurilor, la ora 06.00, iar la ora 17.00 exercitiul s-a incheiat, urmand ca pana la ora 19.00 sa se retraga materialele si efectivele din teren. La bilantul exercitiului, conducatorul a transmis multumiri tuturor participantilor pentru modul de actiune si a punctat in mod special ca tema suplinirii legaturilor proprii radio cu reteaua de radioamatori si-a atins scopul, dovedind ca acestia, prin voluntariatul oferit, pot avea un rol deosebit de important in situatii speciale. 

Alaturi de Toader Marius YO7BBE, coordonatorul radioamatorilor participante, au participat urmatorii radioamatori:
Campulung Muscel:
    YO7BBE - TOADER MARIUS
    YO7DEC - TOADER NICOLAE
    YO7HYC -MANOLIU VLAD
    YO7HYD - MARIN MAGDALENA
    YO7BKU - COMAN EUGENIU
    YO7YZG - GAVRILA GHEORGHE
PITESTI
    YO7GLN - TUDOROIU LIGIAN
ISU PITESTI
    YO7IUJ - VLASE FLORIN
    YO7IUK- COMAN IONEL

Exercitiul a fost foarte bine mediatizat, au fost efectuate transmisii tv si radio, au fost implicate forte si effective din ISU Arges, Inspectoratul General de Aviatie, IJ Jandarmi Arges, IPJ Arges, Detasamentul de Pompieri Campulung Muscel, Detasamentul de Jandarmi Campulung Muscel, Directia Silvica Arges, Ocolul Silvic Campulung Muscel, Detasamentul de Pompieri Campulung Muscel, Serviciul Public Salvamont Arges, Club OFF-ROAD ADVENTURE Romania, Ocolul Silvic Privat Dragoslavele, Ocolul Silvic Privat Rucar-Papusa, ing. Mihai Oprescu – pilotaj drona si inregistrare tv in zona survolata. 

Conducerea FRR apreciaza ca intreaga actiune a fost o reusita si ca autoritatile locale se pot baza astfel pe radioamatori. Din partea FRR au fost oferite diplome, tricouri, sepci.

Presedinte FRR
Constantin Neacsu / YO3IRC