Arhiva‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

Exercițiu pentru situații de urgență la Piatra Neamț

postat 20 nov. 2013, 13:53 de Adrian Mocanu   [ actualizat la 8 sept. 2014, 06:43 de Cristian Simion ]
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Petrodava din Piatra Neamț a organizat și desfășurat astăzi 20 noiembrie 2013, între orele 11:00 – 13:00, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, cu mai multe situații tactice, la Roman.

Au fost simulate intervenția pentru stingerea unui incendiu de amploare izbucnit pe platforma chimica, precum și salvarea/evacuarea personalului de pe locul de muncă.

La acest exercițiu, au fost mobilizați și radioamatori din Neamț și din județele limitrofe (Iași și Bacău), coordonați de YO8WW prin instalarea unei stații radio în dispeceratul din Piatra Neamț și a unui punct de comanda mobil, care s-a deplasat la Roman în teren și care a asigurat legătura radio a forțelor din teren cu dispeceratul. A fost folosit repetorul R0 din Ceahlău și rețeaua APRS Ceahlău/Cozla/YO8RBY, cât și echipamentele proprii ale radioamatorilor în 3 variante, respectiv varianta stații fixe , de la domiciliul radioamatorilor, stații mobile, de pe mașinile proprii și stații portabile, direct de la locul exercițiului.

Retransmit mulțumirile organizatorilor pentru sprijinul acordat și implicarea organizației civile a radioamatorilor la acest exercițiu.

Gabi Paisa / YO8WW