Arhiva‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

Telegrafie viteză la Piatra Neamț

postat 20 iun. 2014, 03:53 de Adrian Mocanu   [ actualizat la 8 sept. 2014, 06:08 de Cristian Simion ]
În perioada 12-15 iunie, Piatra Neamț a fost gazda unor importante manifestări ale Federației Române de Radioamatorism:
  1. Campionatul Balcanic de telegrafie viteză (vezi clasament)
  2. Campionatele naționale individuale de telegrafie viteză (vezi clasament)
  3. Cursuri de perfecționare antrenori și examen de promovare arbitri.
Campionatul Balcanic a reunit în competiție 6 echipe de radioamatori din 5 tari:
  1. Romania (cu 2 echipe)
  2. Bulgaria
  3. Moldova
  4. Macedonia
  5. Grecia
La Campionatele naționale au participat sportivi din 4 cluburi: CSTA București, CSM Iași, Petrolul Ploiești și Ceahlăul Piatra Neamț. Aceste competiții au fost arbitrate de Oliver Tabakovski / Z32TO - președinte al grupului de lucru de telegrafie viteza din cadrul IARU R1, Panayot Danev / LZ1US - membru în comitetul executiv al IARU R1, Ivan Ivanov / LZ1PJ, Sorin Nicolaescu / YO9SW, Lucian Arsene / YO8DDP, Cristian Popovici / YO8RCP, Nicu Nacu / YO8BGE și Marian Dușinschi / YO8PN.
Clasamentul reflecta realitatea, adică echipa de bază a României a ocupat locul 1 la diferența mare de echipa Bulgariei clasată pe locul 2.

Aceste competiții au avut ca scop selecția lotului reprezentativ al României pentru Campionatele Europene cât și o pregătire înaintea celor 2 competiții internaționale la care FRR va participa în acest an, respectiv Cupa Europei 02-06 Iulie 2014 în Polonia și Campionatele Europene 12-16 Septembrie Muntenegru.

La cursurile de specializare au participat antrenori de la cluburile membre ale federație, cărora li s-au eliberat "Certificat de perfecționare profesionala" de către Centrul National de Formare și Perfecționare a Antrenorilor prin delegatul acesteia prezent la cursuri. De menționat că nu s-au mai organizat cursuri de perfecționare din anul 1989.

Gabi Paisa / YO8WW
Balcanic HST - 2104