Arhiva‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

FRR participantă la SPORT FORUM 2015

postat 19 mar. 2015, 01:56 de Adrian Mocanu   [ actualizat la 19 mar. 2015, 01:56 de Cristian Simion ]
Federația Română de Radioamatorism, participantă la SPORT FORUM 2015

În perioada 26 februarie – 01 martie 2015 s-a desfășurat, pentru prima data în România, la Complexul Sportiv Cheile Gradiștei, județul Brașov, prima întâlnire a tuturor federațiilor romane de sport, acțiunea "SPORT FORUM 2015", sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român, împreuna cu Ministerul Tineretului și Sportului.
La acest Forum au participat reprezentanții oficiali ai tuturor federațiilor sportive naționale, Președintele și membrii Comitetului Executiv COSR, Ministrul și reprezentanții MTS, reprezentanți ai Comitetului Olimpic European, ai altor Comitete Naționale Olimpice Europene, Agenției Naționale Anti-Doping, Institutul de Cercetări în Sportul de Performanta, Comitetul National Paralimpic, Institutul National de Medicina Sportiva, Comitetul Olimpic European precum și domnul Octavian Morariu, membru permanent în Comitetul International Olimpic și președintele Federației Europene de Rugby.
Lucrările Sport Forum s-au desfășurat în prezenta doamnei Ministru Gabriela Szabo și a Președintelui C.O.S.R, domnul Alin Petrache, și au cuprins prezentări și discuții pe marginea dezvoltării sportului și a tuturor federațiilor, olimpice și neolimpice din Romania, precum și participarea în viitor a sportivilor romani în competițiile naționale și internaționale.
Participanții europeni la lucrări au apreciat în mod deosebit modul de organizare si înalta ținută științifica a prezentărilor și discuțiilor pe marginea acestora.
Federația Română de Radioamatorism a fost reprezentată de YO3IRC – Neacșu Constantin, președinte și YO9XC – Burducea Ovidiu, vicepreședinte.
Reprezentanții FRR au prezentat principalele rezultate sportive ale radioamatorilor romani la competițiile balcanice, europene și mondiale, participarea la simpozioane internaționale, expedițiile multinaționale de radioamatori, vizita Președintelui I.A.R.U. Region 1 în România, precum și participarea la Conferința I.A.R.U. de la Varna 2014, având totodată numeroase discuții cu oficialitățile și reprezentanții celorlalte federații în vederea dezvoltării, colaborării și realizării unor parteneriate pentru promovarea sporturilor federațiilor naționale.
În următoarea perioadă, în urma discuțiilor avute, urmează sa se realizeze practic programe de parteneriat cu alte federații naționale pentru sprijinirea din punct de vedere logistic a activităților de radioamatorism din România.
În urma discuțiilor avute în plen precum și în pauze cu mai multi reprezentanți oficiali ai altor federații naționale, aceștia au apreciat în mod deosebit rezultatele federației noastre la HST, U.S. și ARDF, unii dintre ei în perioada învățământului gimnazial fiind practicanți ale unora dintre aceste discipline.
A fost prezentata legislația care reglementează activitatea sportiva și financiară în prezent, precum și perspectiva următoarelor propuneri legislative în domeniu.
Au fost purtate discuții și despre respectarea legislației sportive, a statutelor federațiilor naționale și înlăturarea acelor sportivi care încalcă prevederile acestora și care aduc o imagine negativă prin comportament în timpul sau în afara competițiilor naționale și internaționale.
Mediatizarea lucrărilor SPORT FORUM s-a realizat live de către televiziuni naționale și locale, presa sportiva centrala și Social Media.

Detalii suplimentare puteți afla AICI.