Arhiva‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

Conferința CEPT

postat 16 oct. 2013, 13:43 de Adrian Mocanu   [ actualizat la 8 sept. 2014, 07:29 de Cristian Simion ]
În perioada 7-11 octombrie 2013 a avut loc Conferința CEPT (Conferința Europeana a Administrațiilor de Posta și Telecomunicații) în București la Hotelul Howard Johnson.

La aceasta conferința au participat si PB2T, Hans Blondeel Timmerman - președintele IARU-R1, G3PSM Colin Thomas, membru al comitetului executiv al IARU-R1 și DK4VW Ulrich Muller, președintele grupului de lucru unde scurte al IARU-R1 ca reprezentanți ai agențiilor naționale de posta și telecomunicații din Olanda, Marea Britanie respectiv Germania. În ceea ce privește radioamatorii a fost un singur punct pe agenda de lucru a acestei întâlniri și anume introducerea benzii de 5 MHz în bandplan-ul radioamatorilor.

Având în  vedere ca FRR nu face parte din CEPT (nu are cum pentru ca CEPT este o uniune de organizații de reglementare, iar Romania este reprezentata de ANCOM), nu a participat în mod direct la discuții
FRR a organizat separat o întâlnire pe probleme de radioamatorism (competiții radio, HST și ARDF, tineret etc.) cu cei trei membrii importanți IARU-R1. 

La aceasta întâlnire au participat președintele FRR Constantin Neacșu YO3IRC, secretarul general FRR Gheorghe Drăgulescu YO3FU, Nicolae Dincă YO3ND, Totu Adrian YO3HOT, Sinitaru Adrian YO3APJ, Gabriela Nicolaescu YO9NG, Sorin Nicolaescu YO9SW si Fenyo Stefan YO3JW. Intâlnirea a fost apreciata de cei trei musafiri întărind astfel  relațiile de colaborare ale FRR cu IARU-R1.