Arhiva‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

Campionatele Mondiale de telegrafie viteza 2015

postat 12 sept. 2015, 11:48 de Adrian Mocanu   [ actualizat la 12 sept. 2015, 13:42 de Cristian Simion ]
UN NOU SUCCES AL ECHIPEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI DE TELEGRAFIE VITEZĂ

S-au încheiat Campionatele Mondiale de Telegrafie Viteză - 2015 din localitate Ohrid – Macedonia. Uităm de oboseală şi de stres şi ne bucurăm că am încheiat cu bine această întrecere. Fluturarea tricolorului românesc pe podiumul de premiere ne-au șters toate emoțiile și ne-a schimbat starea, în mândrie națională.
Echipa României, prezentă la toate cele 9 categorii cu un lot de 14 sportivi, 2 arbitri și un conducător, au încheiat competiția cu 26 de medalii la individual (2 de aur, 7 de argint și 17 de bronz) iar echipa s-a clasat pe locul 3 din 21 de echipe participante.
Cei 14 sportivi convocați la lotul național sunt de la: 
CSM Iași – Ivan Gabriela, Popa Andrei și Ene Diana 
CSTA București – Manea Janeta, Delcea Alexandru, Neagu Teodora și Vieru Raoul 
CS Petrolul Ploiești – Balica Marian și Pițigoi Ionuț 
Ceahlăul Piatra Neamț – Macsim Mihaela, Cojocaru Lucian și Ionel Emilian 
CSTA Suceava – Mancaș Alexandru 
ACS Valentin Piatra Neamț – Dumitru Angelica 
Ca o concluzie, competiția devine din ce în ce mai ambițioasă, mă gândesc la Ungaria, care ne-a presat de la spate și care a obținut la câteva probe medalii înaintea noastră, chiar de aur, la Kazahstan care a urcat pe podium, în detrimentul reprezentantului României, care a luat locul 4, la Elveția al cărui număr de medalii crește de la an la an, dar și la țările noi care au apărut la competiție cu ambiții mari, cum ar fi Kuweit, India, Egipt. De asemenea, regretăm imposibilitatea participării lui Coca Pavlic Alexandru, pierzând cel puțin 2 medalii la palmares. 

Acum că s-a încheiat competiția, nu ne gândim la drumul obositor, ci, gândurile ne poartă către următoarea ediție de Campionat Mondial care va avea loc în Oman, în perioada 17-21 septembrie 2016, la a cărei participare ne trebuie cel puțin 1000 de euro de persoană. Menținerea României pe locul 3 în lume la telegrafie viteză, cere multe sacrificii, nu numai pregătire. 

Antrenor lot național 
Gabi Paisa YO8WW