Arhiva‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

Sedinta CA - 25 Iul 2014

postat 6 aug. 2014, 10:20 de Adrian Mocanu   [ actualizat la 8 sept. 2014, 05:57 de Cristian Simion ]
COMUNICAT privind sedinta Consiliului de Administratie al F.R.R. pe trim.3/2014 din data de 25 iulie 2014, orele 13.00, tinuta la sediul Ministerului Tineretului si Sportului, sala “Gheorghe Hagi’’.

In rezumat, va informam cu cele mai importante probleme dezbatute.

Lucrarile sedintei au fost deschise si au fost conduse de presedinte, YO3IRC.

Dupa apelul nominal facut sedinta C.A. este declarata statutara.

Au participat urmatorii membrii ai Consiliului de Administratie:

YO3IRC    Neacsu Constantin
YO9XC   Burducea Ovidiu
YO3CZW   Mitrut Marius
YO8WW   Paisa Gheorghe
YO5IP      Purcelean Ioan
YO9BPX   Malanca Mihai
YO3GON   Grososiu Vasile
YO3GOD   Dinca Florin
YO3GW   Mocanu Adrian
YO5OBP   Olah Szabolcs

Lipsesc YO2DFA, YO8CT, YO9TW, YO8AQF, YO7FT, YO3IMN. 

Ordinea de zi anuntata a fost votata in unanimitate, eventuale alte probleme ce vor apare vor fi discutate la punctul de diverse.

Procesul verbal, la propunerea lui YO3CZW, va fi intocmit de YO9XC si YO9BPX, votati in unanimitate.

Conform anuntului initial, sedinta a fost deschisa participarii si pentru alte persoane. Au fost prezenti in sala YO3CCC, YO5DSG, YO3AAJ si YO3-SWL. Participarea lor la lucrari a fost votata in unanimitate, iar YO3CCC poate face fotografii.

Principalele probleme dezbatute au fost urmatoarele:

YO3GON va activa un punct de prim ajutor cu radioamatori debutanti de la Palatul Copiilor Bucuresti in Parcul Tineretului, incepand cu data de 26 iulie 2014, iar la Simpozionul de la Brasov va organiza o demonstratie de prim ajutor.

YO5OBP informeaza ca s-a desfasurat Campionatul National de Tineret ARDF si Campionatul European, au fost obtinute locurile 4, 5 si 6. Propune desfasurarea Campionatului National pe echipe la Oravita, in loc de Miercurea Ciuc, a Campionatului National de Tineret la Craiova precum si sa fie delegat arbitru international YO9TW. La vot primele doua propuneri sunt validate in unanimitate, a treia propunere sa se discute in sedinta urmatoare.

YO8WW prezinta informare privind desfasurarea Campionatelor Nationale Individuale HST de la Piatra Neamt, a Campionatului Balcanic, in perioada 12-15 iunie 2014 si a Campionatului European HST din iulie a.c. Informeaza ca sunt in pregatire Campionatele Nationale HST pe echipe (Iasi 02-06 sept a.c.) si Campionatul Mondial IARU in 12-16 sept. 2014. Rezultatele de la Piatra Neamt prezentate au fost validate si de C.A., conform statutului FRR, in unanimitate de voturi.

YO9BPX propune dosarele lui YO9NC, YO8BGE si YO2LYN in discutie pentru acordarea titlului de maestru al sportului. Dupa prezentare, cele trei propuneri au fost aprobate in unanimitate, urmand a fi inainte la Ministerul Tineretului si Sportului pentru decizie.

Inca nu a fost rezolvata problema in totalitate privind diplomele eliberate de F.R.R., se va relua discutia cu YO3JW referitor la clarificare.

YO3GW informeaza ca intre 1-9 sept 2014 se va desfasura Campionatul Natioal de Digitale si ca robotul pentru YODX CONTEST va da un raspuns de primire a logurilor.

YO9XC propune sa li se acorde, in urma examenelor pe specialitati sustinute la Piatra Neamt, titlul de arbitri urmatorilor radioamatori: YO5DSG, YO5IP, YO5YP, YO7CKP, YO8ROY, YO5TH, YO8CN, YO8SZS, YO8RJU si ER1AU iar pentru YO5TW preschimbare carnet ARDF. Prin vot, aceste propuneri sunt aprobate in unanimitate. Propune pe YO5DSG ca presedinte interimar la Colegiul de Arbitri si Antrenori, propunere votata in unanimitate.

YO3GOD informeaza ca sunt inregistrati 328 radioamatori de receptie, se va continua atragerea de tineri dupa inceperea scolii in luna septembrie a.c. Informeaza ca este in tara dl. Ciprian Sufitchi pentru cateva zile. YO3IRC ii solicita lui YO3GOD sa il contacteze pe acesta si sa fie invitat in numele FRR, functie de timpul disponibil al acestuia, la sediul F.R.R.

YO5IP informeaza ca sunt finalizate pregatirile pentru desfasurarea Campionatului National de Creatie Tehnica de la Brasov in perioada 01-03 august a.c. iar pentru viitor acest campionat sa fie programat in luna septembrie, la inceputul acesteia. Se va analiza cu ocazia intocmirii calendarului pe 2015.

Consiliul Director sa fie imputernicit sa aleaga firma de audit economico-financiar precum si pe cenzori. Supusa la vot, este acceptata in unanimitate..

YO3IRC informeaza ca sunt pe rol 3 procese impotriva F.R.R. ( 2 initiate de dl. Macarescu – YO3GA si 1 de dl.Dragulescu – YO3FU) , se asteapta programarea acestora pe rolul Tribunalului Bucuresti. Primul proces intentat de dl Macarescu – YO3GA a fost castigat de FRR. 

YO3IRC propune sa fie emisa si acordata o diploma din partea FRR pentru www.radioamator.ro prilejuita de 10 ani de activitate precum si una nominala pentru dl Sufitchi Ciprian ca recunoastere meritorie a acestuia la promovarea radioamatorismului romanesc. Se voteaza in unanimitate, YO3CZW a si demarat proiectul acestora, vor fi inmanate cu ocazia eventualei vizite a acestuia la FRR sau daca nu e posibil, vor fi trimise prin posta.

YO5OBP propune ca arbitri la Campionatul National ARDF individual si pe echipe pe YO5AT, YO5OBP, YO7-049/VL. Acestia sunt votati in unanimitate. Propune pe YO5OVS pentru comisia de ARDF IARU REG.1 de la Varna/Albena. Este votata in unanimitate, in cel mai scurt timp Consiliul Director sa completeze delegatia FRR la Varna.

YO3IRC propune ca sa fie transmisa o invitatie oficiala din partea FRR catre dl.Hans Blondeel Timmerman – PB2T , presedintele IARU REGION 1, de a vizita FRR dupa intalnirea de la Varna din sept. 2014. In unanimitate de voturi se aproba propunerea, se va transmite in scris invitatia oficiala catre acesta.

YO8WW propune ca fisele posturilor incadrate la FRR sa fie aprobate de Consiliul Director. Este votata in unanimitate aceasta propunere.

YO5OBP propune sa se poata accesa baza de date cu evidenta radioamatorilor, legitimarile acestora, de pe site-ul www.hamradio.ro. iar accesul sa fie administrat de YO3IMN si YO3CZW. YO3IRC propune, pentru legalitate si operativitate, ca YO3IMN si YO3CZW sa fie persoanele care sa aiba controlul acestei baze de date. Supusa la vot, propunerea este votata in unanimitate.

YO3IRC arata ca nici pana in prezent dl. Dragulescu Gh. YO3FU nu a intocmit proces-verbal de predare/primire documente si arhiva si s-a executat inventarierea a ceea ce s-a gasit de catre o comisie desemnata de Consiliul Director. YO3CZW informeaza ca, in lipsa unei predari-primiri normale a functiilor de secretar general, respectiv secretar federal in FRR, precum si documentelor si arhivei, comisia formata din YO9SW, doamna contabila Zehra Liliana si el au intocmit un inventar cu ce au gasit la data incadrarii pe functii ale lui YO3IMN si YO3CZW, ceea ce a insemnat eforturi insemnate si un timp care putea fi folosit eficient pentru activitati normale.

YO8WW propune ca FRR sa faca demersurile necesare catre IARU si Ministerul Tineretului si Sportului pentru organizarea in Romania a Campionatului Balcanic de U.S. in 2015. Propunerea este votata in unanimitate.

YO5OBP solicita sa se reia problema si votul ca YO5TW sa fie propus la IARU REG.1 si sa i se acorde titlul de arbitru international, altfel ca Romania sa fie reprezentata si la nivel de arbitri. Supusa la vot, solitarea este aprobata in unanimitate.

In rezumat, acestea au fost principalele si de interes probleme dezbatute in aceasta sedinta.

Atat membrii C.A. cat si invitatii au apreciat conditiile foarte bune ale locatiei in care a avut loc sedinta, un cadru elegant, cu climatizare, mobilier adecvat.

Multumind tuturor membrilor C.A. prezenti pentru efortul depus de a participa la sedinta precum si invitatilor pentru interes si prezenta, YO3IRC le doreste tuturor si famiilor acestora sanatate, o vacanta cat mai frumoasa si declara inchisa sedinta C.A.

Pentru conformitate,
Secretar Federal
Mitrut Marius – YO3CZW