Arhiva‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

Exercițiu ISU / radioamatori la Râmnicul Vâlcea

postat 4 dec. 2013, 14:48 de Adrian Mocanu   [ actualizat la 8 sept. 2014, 06:42 de Cristian Simion ]
Joi, 28 Noiembrie a avut loc la Râmnicu Vâlcea un exercițiu organizat de ISU scenariul fiind un cutremur dezastruos.
Exercițiul a fost precedat de o pregătire care a avut loc Marți 26 Noiembrie.
Am participat din partea Asociației Radioclubul Cozia Râmnicu Vâlcea, completând documentele exercițiului inclusiv cu elemente de scenariu, momente din primele minte după dezastru se înțelege în ceea ce privește încercarea de realizare a comunicatei și de informare cu privire la urmările cutremurului în oraș. Am precizat ca ne aflam în etapa de constituire a rețelei de radiourgenta a radioamatorilor (care va cuprinde pe toți radioamatorii care își oferă voluntar  serviciile. S-a menționat ca între asociația noastră și ISU Vâlcea exista un protocol de colaborare încă din anul 2012, document care este în prezent refăcut sub forma unei convenții și pregătit pentru a fi semnat în baza protocolului dintre IGSU si FRR.
În timpul exercițiului am stabilit  o legătura radio  menționând ca ne aflam în minutul 2 după încetarea cutremurului.
La încheierea exercițiului ne-a fost prezentata Stația Mobila de Comunicații a ISU Dolj, dotata cu echipamente dintre care unele sunt compatibile cu echipamentele radioamatorilor și ma refer la frecventele de 27 MHz și 438 Mhz.
În cursul discuțiilor s-a relevat necesitatea instalării unui repetor în proximitatea municipiului Râmnicu Vâlcea la care sa se poată interveni imediat cu sursa de energie electro generator.
Un articol interesant a apărut în Ziarul de Vâlcea.

Toate cele bune, 73! Cu multa prietenie,
Nicu Almasi / YO7HUZ